Wat is Affiliate Marketing?

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing is één van de vormen van online marketing. Het gaat hier om twee partijen, de publisher en de adverteerder. Bij affiliate marketing gaat het erom, dat website A (de publisher) mensen doorverwijst naar website B (de adverteerder). Website B is vervolgens een website waar producten of diensten worden verkocht. Als er een product verkocht wordt op website B, door iemand die van website A afkomstig is, krijgt website A een bepaald percentage van de verkoop.

Wanneer de publisher geld verdient door een doordat een doorverwezen bezoeker een aankoop doet bij de adverteerder, wordt dit Pay Per Sale genoemd. Een andere vorm is Pay Per Click of Pay Per Lead. Dit houdt in dat de publisher al op basis van de doorverwijzing al geld krijgt, wanneer er door de bezoeker geklikt wordt of wanneer de website van de adverteerder bezocht wordt via de publisher. Deze vorm wordt in de praktijk echter weinig toegepast.

Om de kwaliteit van de publisher te waarborgen, zijn er verschillende grote affiliate netwerken in Nederland. Deze organisaties zitten als intermediair tussen de adverteerders en de publishers in. Op deze manier kunnen geschikte publishers ingezet worden voor de desbetreffende advertentie. De grootste affiliate netwerken in Nederland zijn TradeTracker, Tradedoubler, Daisycon of Awin. Door als adverteerder zijnde te werken via zo’n gerenommeerde organisatie, kom je altijd in samenwerking met goede publishers die betrouwbaar zijn.

 

 
Reactie plaatsen