Wat zijn de beste Affiliate netwerken?

Wat zijn de beste Affiliate netwerken?

Om op een effectieve en verantwoorde manier affiliate marketing in te zetten, is het belangrijk kennis te nemen van de grootste affiliate netwerken van Nederland. Vaak wordt namelijk de volgende structuur bij affiliate marketing aangehouden: adverteerder, tussenpersoon of netwerk en dan de publisher. Een adverteerder biedt de producten aan. Deze plaatst de producten bij een tussenpersoon of platform. Grote netwerken die gespecialiseerd zijn in affiliate marketing zijn TradeTracker, Tradedoubler, Daisycon of Awin. Op deze platformen bieden verschillende adverteerders hun producten aan, die de publishers (na goedkeuring) vervolgens kunnen aanbieden via hun blog, emailcampagne of social media account!

Tradetracker
TradeTracker is in 2004 gestart door Paul van Doorn. Hij heeft vanuit zijn garage dit bedrijf opgezet. Tradetracker heeft zich gespecialiseerd in de branches: services, reizen, telecom shopping en financiën. Het bedrijf heeft ook kantoren in Zweden, Finland, Hongarije, Polen, Zwitserland, Oostenrijk en Denemarken.

Tradedoubler
Tradedoubler is 20 jaar geleden gestart en is op dit moment in 81 landen actief. Ze hebben meerdere grote (internationale) bedrijven in hun portfolio zoals Microsoft, HP, Accor Hotels en L’Occitane.

Awin
Awin is in 2000 in Duitsland gestart. Toen Awin startte, had het nog de naam Zanox. Misschien zegt dit je wat meer op dit moment. In 2006 is het bedrijf naar Nederland gekomen en heeft een kantoor geopend in Amsterdam. Op dit moment heeft Awin ongeveer 4300 adverteerders in hun aanbod.

Daisycon
Ook Daisycon is in 2000 gestart als affiliate platform. Op dit moment profileren ze zich als de grootste speler in de markt van Nederland. Daarnaast zijn ze ook in België, Frankrijk en Duitsland actief.

 

Voorbeeld


De eigenaar van hetfotoalbum.nl wil meer producten verkopen. Hij meldt zich aan bij tradetracker. De eigenaar van voetbalstadion.net heeft zich vorige week aangemeld bij tradetracker en wil een blog schrijven over ‘je herinneringen vast leggen na een onvergetelijke voetbalreis’. Via tradetracker komt hij bij hetfotoalbum.nl uit. De eigenaar van voetbalstadion.net vraagt goedkeuring om te mogen starten met het promoten van hetfotoalbum.nl. Na twee dagen krijgt hij goedkeuring en kan gaan starten. Hij plaatst een linkje in zijn blog naar hetfotoalbum.nl en na 1 week, ziet de eigenaar van voetbalstation.net dat er vijf mensen zijn geweest, die een fotoalbum hebben gemaakt. Hier verdient de eigenaar van voetbalstadion.net aan & de eigenaar van hetfotoalbum.nl is blij dat hij meer producten heeft verkocht.
Reactie plaatsen