Techniek - SEO

Techniek - SEO

De basis van goede vindbaarheid binnen zoekmachines is de techniek achter jouw website. Hierdoor kan je blokkade's voorkomen op jouw website en zorgen dat het geheel snel inlaadt op het apparaat van de gebruiker. Tegelijkertijd zien zoekmachines in hun beoordeling ook of een website op technisch gebied helemaal goed werkt en nemen dit dus mee in hun score. Het onderdeel techniek wordt nog weleens vergeten of achtergesteld, maar het is minstens zo belangrijk als goede content of een hoge autoriteit.

Een goede technische website begint bij een goede 'back-end', oftewel achterkant van de website. Dit gebeurt in de vorm van een CMS, zoals Wordpress en Sitecore, twee bekende CMS systemen. Daarnaast is de sitestructuur heel belangrijk. Sitestructuur is de taxonomie van een website. Dit houdt in dat de website onderhevig is aan een bepaalde hiƫrarchische indeling. Op een website betekent dit de mogelijkheid om de inhoud te verdelen in een domein, subcategorieƫn en detailpagina's. Deze taxonomie zorgt er dan voor dat gebruikers en zoekmachines onnodig moeten zoeken en draagt zo bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. Dit is goed voor de algemene beoordeling van de technische SEO van de website.

Om een zoekmachine een goed beeld te geven van welke delen van de website bij elkaar horen, zijn interne backlinks ook heel belangrijk. Deze links zorgen ervoor dat de zoekmachine weet dat de gelinkte pagina relevant is voor de huidig bezochte pagina. Daarnaast is het voor de gebruiker ook prettig om te zien dat wanneer een bepaald begrip nog onduidelijk is bijvoorbeeld, dat er dan meer informatie beschikbaar is op een andere pagina.

Een andere factor van technische SEO is de opbouw van de website. Zoekmachines kijken namelijk naar deze opbouw, om te bepalen of dit logisch is voor een bezoeker om te lezen. Om dit te kunnen indexeren wordt er gekeken naar de titel, header, meta omschrijving en alt tekst op een pagina. Deze onderdelen bepalen de leesbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van een pagina. Dit heeft een positieve invloed op posities die worden toegekend door zoekmachines en de lezer vind het ook fijn om een gestructureerde website met een logische opbouw te zien.
Reactie plaatsen