Wat is Content marketing?

 

Contentmarketing is de verzamelnaam die we gebruiken voor alle informatie die online met elkaar gedeelt kan worden. Content kan dus bestaan uit zowel tekst, afbeeldingen, video als geluidsfragmenten, of een combinatie daarvan. Een combinatie van verschillende vormen van content noemen we ‘rich content’, en dit is de sleutel tot een succesvolle website.

Het verspreiden van informatie online kan via verschillende online platformen zoals websites, blogs en social media kanalen. Elk van deze disciplines vereist een andere manier van communiceren, maar ze hebben allemaal een ding met elkaar gemeen: goede content begint bij het doel dat de content moet ondersteunen.

Content marketing
85%

Heeft content die niet aansluit op de doelgroep!

Ben jij relevant genoeg voor je doelgroep?

Copywriting

 

RW Online beschikt over verschillende content marketeers, die kunnen helpen bij het ontwikkelen van jouw content. Zo kunnen wij ondersteunen bij het ontwikkelen van webteksten, of het onderhouden van de social media kanalen. Wil je meer weten over copywriting en de mogelijkheden bij RW Online? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek.

 

Copywriting, het schrijven van wervende, overtuigende teksten met een commercieel doeleinde. Copywriting is alle content die ontwikkeld wordt voor een website, social media en andere online kanalen. Het zijn teksten die vaak een persuasieve achtergrond hebben. Deze teksten kunnen worden aangevuld met afbeeldingen, video’s of andere media vormen.

Contentkalender

 

Een contentkalender is een kalender die de volledige content strategie van een organisatie bevat. Deze kalender helpt bij het plannen en organiseren van de content van een organisatie. De kalender bevat wat, wanneer, voor wie wordt geplaatst. Daarnaast wordt de vorm van de content en de eindverantwoordelijke gemeld. Zo heeft de gehele organisatie altijd inzichtelijk waar iedereen mee bezig is!

Een contentkalender vergroot het overzicht binnen de organisatie, versterkt samenwerkingen en verbetert het algehele content proces. Het zorgt voor een toename in de kwaliteit en relevantie van de op te leveren content, en zorgt ervoor dat gaten in de planning op tijd gelokaliseerd kunnen worden. Zo heb jij als organisatie een constant contact met de doelgroep, en zijn deadlines op voorhand al helder!

Heb jij een top team, maar missen jullie overzicht? RW Online kan helpen bij het opstellen van een contentkalender voor jouw organisatie. Meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek.

Content kalender