Geld verdienen met Affiliate Marketing

Geld verdienen met Affiliate Marketing

De meest bekende vorm van geld verdienen met affiliate marketing is natuurlijk via een blog of website. Het wordt steeds makkelijker om je eigen website te maken. Ze schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Maar daarnaast zijn er nog twee bekende manieren om geld te verdienen met affiliate marketing.

Geld verdienen met een website of blog
Bloggers maken vaak gebruik van affiliate marketing. Wanneer een blogger een blog schrijft, linken ze vaak door naar producten of diensten van de blog waar over geschreven wordt. Op deze manier verdienen bloggers vaak hun geld. Voor een blogger is het van belang dat ze veel verkeer (bezoekers) naar hun website toe krijgen. Hoe meer mensen op hun blog terecht komen, hoe groter de kans dat ze mensen doorsturen naar de volgende website en er een conversie (verkoop) plaatsvindt. Wanneer je geen bezoekers hebt, kan je ook nog geen geld verdienen met affiliate marketing. Hoe je (extra) bezoekers naar je website kan krijgen, wordt in een van de andere blogs uitgelegd.

Geld verdienen met een social media account
Naast geld verdienen met een website, is het ook goed mogelijk om via social media geld te verdienen. In Nederland gebruiken miljoenen mensen social media. Denk aan Facebook, Instagram of Snapchat. Als je een account hebt dat veel volgens heeft, kan je hier producten promoten. Mocht er dan een verkoop uitkomen, ontvang jij de commissie.

Geld verdienen met emailmarketing
Geld verdienen met emailmarketing is onlangs een stuk lastiger geworden. Dit komt door de aangepast AVG (GDPR) wet. Hierdoor mag je niet zomaar emailadressen opslaan en gebruiken. Daarnaast wordt emailmarketing door een aantal adverteerders verboden. Maar, het is niet onmogelijk! Mocht je dit graag willen, kun je aan de bezoekers van je website gewoon toestemming vragen om ze te mogen benaderen voor hetgeen waar jij ze iets over wilt vertellen.

 

Tips voor een succesvol affiliate programma


Een goed en succesvol affiliate programma start met de juiste tips. Lees hieronder wat je vooral wel, en dus ook vooral niet moet doen. Zo maak je van jouw affiliate programma een succes.

Plaats relevante content
Je hebt een onderwerp gekozen waar je over wil bloggen of schrijven. Zorg er dan ook voor dat de content die je plaatst, te maken heeft met dit onderwerp. Laat je niet verleiden om een ander onderwerp aan te snijden, omdat je hier misschien geld mee kan verdienen.

Probeer niet te verkopen
Wanneer je een verkopende tekst schrijft, zul je juist mensen afschrikken. Als je het er te dik boven oplegt, zullen mensen niet doorklikken en de content misschien als verkooppraatje aannemen. Dit zal juist averechts werken. Houd het dus luchtig, eerlijk en vooral geschreven vanuit je eigen ervaring.

Wees niet ongeduldig
Het duurt soms even voordat een conversie gerealiseerd is. Soms duurt het ook even voor je pagina geïndexeerd is. Geef het dus wat tijd. Affiliate marketing gaat niet over één nacht ijs.

Kies een product of niche wat je leuk vind
Blogs schrijven over een product dat je leuk vind, is een stuk makkelijker dan blog schrijven over een onderwerp dat je niet leuk vind. Zo schrijf je leukere blogs en doe je dit liever. Leukere blogs, zorgen ervoor dat je de aandacht meer weet te boeien voor je lezers. En wanneer je graag blogs schrijft, zorg je voor veel meer content. Dat vindt Google leuk en wordt je beter gevonden. Dus, schoenmaker, blijf bij je leest.

Gebruik een goede call to action button
Het is aan te raden om in je tekst af en toe door te linken, maar niet te vaak! Houd maximaal één keer per alinea aan. Aan het einde van de tekst, is het verstandig een goede CTA (call to action) button op je pagina op te nemen. Over het algemeen werken een groene- en oranjekleur voor je CTA het beste.

Plaats niet te veel linkjes op een pagina of blog
Zoals hierboven benoemd, moet je niet te veel linkjes in je pagina of blog opnemen. Dit wordt onoverzichtelijk en leest niet prettig. Houd dus de stijlregel één link per alinea aan.


Last but not least, houd je aan de regels van de adverteerder. Wanneer je dingen doet zie je niet willen, kunnen ze de samenwerking stopzetten. Zo heb je straks helemaal geen inkomsten. Dat wil je natuurlijk ook niet hebben
Reactie plaatsen