SEO

Search engine optimization, in ‘t kort SEO, zijn een aantal technieken die helpen om jouw website beter te laten scoren in de organische resultaten van zoekmachines zoals: Google, Bing en Yahoo. SEO draagt dus bij aan de vindbaarheid van jouw website op het internet. Waarom vindbaarheid zo belangrijk is? Dat kun je het beste vergelijken met een fysieke winkel hebben op de Kalverstraat of in een buitenwijk van de stad. SEO zorgt ervoor dat je van de buitenwijken – pagina 5 of verder – naar de hoofdstraat verhuisd – pagina 1- met jouw website

 

De waardering van een website door zoekmachines kun je zowel intern als extern verbeteren door middel van technische SEO, content en linkbuilding. RW Online kan jou helpen deze onderdelen te optimaliseren.

  • Techniek

    Wij zorgen ervoor dat jouw Technische SEO geoptimaliseerd is waardoor jij bovenaan komt te staan in Google.

  • Content

    Wij creëren content waarbij jij je relevantie tegenover je doelgroep vergroot. Hierdoor kan jij je positie in Google verhogen.

  • Linkbuilding

    Wij zorgen met linkbuilding ervoor dat jij meer autoriteit krijgt met je website, waardoor jij je positie kan verbeteren in Google.

De basis van goede vindbaarheid in zoekmachines is de techniek achter jouw website. Technische SEO is een belangrijk onderdeel van de optimalisatie die vaak vergeten wordt. Toch is dit minstens net zo belangrijk als het plaatsen van goede content en een hoge autoriteit voor de vindbaarheid van een website. Het optimaliseren van het technische deel van een website voorkomt blokkades op de pagina’s. Zo kunnen zoekmachines ongehinderd hun werk doen op de website en alles zo goed mogelijk indexeren.

Content is king, een veelgehoorde uitspraak in online marketing die steeds meer gewicht begint te krijgen. Deze vorm van SEO strategie heeft dan ook alles te maken met de content die wordt aangeboden op jouw website. Hierin gaat kwaliteit boven kwantiteit! Met het aanbieden van kwalitatief goede content zorgen we ervoor dat een website een autoriteit wordt in zijn vakgebied. Wij kunnen voor jou website de content optimaliseren of zelfs een compleet nieuwe content strategie bedenken waarmee je relevanter wordt dan ooit.

Een belangrijk onderdeel van goede SEO is autoriteit. Het verkrijgen van autoriteit gebeurt veelal door linkbuilding, het verkrijgen van externe links van websites. Het werkt eigenlijk heel simpel: een externe link, ook wel backlink, van een externe website wordt door een zoekmachine gezien als een stem op jouw website. Deze externe links vormen het linkprofiel van een website, dit profiel bepaalt hoe hoog de domein autoriteit en pagina autoriteit van een website is. Des te hoger de autoriteit, des te beter de positie in de zoekmachines.

Wil je weten wat RW Online voor jou kan doen op dit gebied? 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.