SEO

Wat is SEO?

SEO, oftewel search engine optimization, een term die jij als website eigenaar gegarandeerd een keer gehoord hebt, maar wat die drie letters nou precies inhouden? Dat vertellen wij van RW Online je graag!


Search engine optimization, in ‘t kort SEO, zijn een aantal technieken die helpen om jouw website beter te laten scoren in de organische resultaten van zoekmachines zoals: Google, Bing en Yahoo. SEO draagt dus bij aan de vindbaarheid van jouw website op het internet. Waarom vindbaarheid zo belangrijk is? Dat kun je het beste vergelijken met een fysieke winkel hebben op de Kalverstraat of in een buitenwijk van de stad. SEO zorgt ervoor dat je van de buitenwijken – pagina 5 of verder – naar de hoofdstraat verhuisd – pagina 1- met jouw website!

 

De waardering van een website door zoekmachines kun je zowel intern als extern verbeteren door middel van technische SEO, content en linkbuilding. RW Online kan jou helpen deze onderdelen te optimaliseren.

  • Techniek

    De basis van goede vindbaarheid in zoekmachines is de techniek achter jouw website. Technische SEO is een belangrijk onderdeel van de optimalisatie die vaak vergeten wordt. Toch is dit minstens net zo belangrijk als het plaatsen van goede content en een hoge autoriteit voor de vindbaarheid van een website. Het optimaliseren van het technische deel van een website voorkomt blokkades op de pagina’s. Zo kunnen zoekmachines ongehinderd hun werk doen op de website en alles zo goed mogelijk indexeren.

  • Content

    Content is king, een veelgehoorde uitspraak in online marketing die steeds meer gewicht begint te krijgen. Deze vorm van SEO strategie heeft dan ook alles te maken met de content die wordt aangeboden op jouw website. Hierin gaat kwaliteit boven kwantiteit! Met het aanbieden van kwalitatief goede content zorgen we ervoor dat een website een autoriteit wordt in zijn vakgebied. Wij kunnen voor jou website de content optimaliseren of zelfs een compleet nieuwe content strategie bedenken waarmee je relevanter wordt dan ooit.

  • Linkbuilding

    Een belangrijk onderdeel van goede SEO is autoriteit. Het verkrijgen van autoriteit gebeurt veelal door linkbuilding, het verkrijgen van externe links van websites. Het werkt eigenlijk heel simpel: een externe link, ook wel backlink, van een externe website wordt door een zoekmachine gezien als een stem op jouw website. Deze externe links vormen het linkprofiel van een website, dit profiel bepaalt hoe hoog de domein autoriteit en pagina autoriteit van een website is. Des te hoger de autoriteit, des te beter de positie in de zoekmachines.

Wil je weten wat RW Online voor jou kan doen op dit gebied? 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

Hoe werkt SEO precies?


Stel je voor: je werkt bij een reisbureau en het is jouw baan om de perfecte reis voor elke individuele klant te verzorgen. Als medewerker heb je dan alle informatie nodig over elke reis die het bureau aanbiedt en hoe deze reizen met elkaar samenwerken. Vervolgens is het jouw taak om een systeem te ontwerpen dat ervoor zorgt dat jij precies de juiste reis aan de juiste bezoeker aanbiedt en dat is eigenlijk precies wat zoekmachines doen!

Zoekmachines zijn de reisbureaus van het internet. Zij inventariseren alle pagina’s die het web heeft en indexeren deze. Vervolgens heeft elke zoekmachine zijn eigen systeem om deze informatie om te buigen tot bruikbare resultaten. Zo proberen zij altijd een passend resultaat aan te bieden voor elke zoekopdracht. Om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren zijn er drie belangrijke onderdelen van SEO te onderscheiden: technische SEO, content en autoriteit.

Technische SEO


De basis van goede vindbaarheid in zoekmachines is de techniek achter jouw website. Technische SEO is een belangrijk onderdeel van de optimalisatie die vaak vergeten wordt. Toch is dit minstens net zo belangrijk als het plaatsen van goede content en een hoge autoriteit voor de vindbaarheid van een website. Het optimaliseren van het technische deel van een website voorkomt blokkades op de pagina’s. Zo kunnen zoekmachines ongehinderd hun werk doen op de website en alles zo goed mogelijk indexeren. RW Online biedt hulp bij het analyseren en optimaliseren van het technische deel van jouw website. Dit doen we door rekening te houden met de belangrijkste onderdelen van technische SEO:

CMS – Content management system - Een CMS is de back-end van een website en bevat alle tools om een website te optimaliseren voor zoekmachines.

Site structuur (Taxonomie) - De taxonomie van een website voorkomt dat zoekmachines of gebruikers onnodig op jouw website moeten zoeken en draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Interne links Zoekmachines vinden het belangrijk om te weten wat er precies bij elkaar hoort. Daarom gebruiken we interne links op een website

Leesbaarheid Zoekmachines indexeren pagina’s aan de hand van hun opbouw. Zij maken gebruiken van de titels, headers, meta description, meta keywords en image ALT teksten.

Technische SEO is het niet zichtbare onderdeel van SEO en blijft daardoor vaak onopgemerkt. Wil jij weten wat RW Online kan doen om de technische SEO van jouw website te optimaliseren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend eerste voorstel.

Content


Content is king, een veelgehoorde uitspraak in online marketing die steeds meer gewicht begint te krijgen. Deze vorm van SEO strategie heeft dan ook alles te maken met de content die wordt aangeboden op jouw website. Hierin gaat kwaliteit boven kwantiteit, maar ook des te meer des te beter! Met het aanbieden van kwalitatief goede content zorgen we ervoor dat een website een autoriteit wordt in zijn vakgebied. Dit doen we door te beginnen bij het begin:

Contentstrategie
Het aanbieden van goede content begint bij het ontwikkelen van een goede contentstrategie. Het is belangrijk dat er vast wordt gesteld voor wie content wordt ontwikkeld en waarom zij deze content zouden willen lezen. Een goede contentstrategie houdt zich dan ook met het volgende bezig:

1. Voor wie ontwikkel ik content? (Doelgroep)

2. Waarom is deze content relevant?

3. Hoe maak ik mijn content uniek?

4. In welke vorm publiceer ik mijn content?

5. Welke keywords zijn voor mij belangrijk om op gevonden te worden?

Na het beantwoorden van deze vijf vragen kan er een contentstrategie ontwikkeld worden die bijdraagt aan het voeren van een beleid dat zowel zoekmachines als websitebezoekers aantrekt voor jouw website!

 

Content Optimalisatie
Na het opstellen van een contentstrategie kan bestaande en nieuwe content worden geoptimaliseerd. De contentstrategie heeft aandachtspunten bloot gelegd die als richtlijn kunnen fungeren voor het optimaliseren van bestaande content. Bestaande content kan worden geoptimaliseerd door het verwerken van de juiste content in: titels, headers, metadescription, afbeeldingen en de bodytekst van de pagina.

Meer weten over het aanbieden van de juiste content op jouw website? Neem contact op met een van onze contentspecialisten voor een vrijblijvend voorstel.

 

Linkbuilding


Een belangrijk onderdeel van goede zoekmachineoptimalisatie is het verkrijgen van autoriteit. Het verkrijgen van autoriteit gebeurt veelal door linkbuilding, het verkrijgen van externe links van websites. Deze externe links vormen het linkprofiel van een website, dit profiel bepaalt hoe hoog de domein autoriteit en pagina autoriteit van een website is. Des te hoger de autoriteit, des te beter de positie in de zoekmachines.

 

Het werkt eigenlijk heel simpel: een externe link, ook wel backlink, van een externe website wordt door een zoekmachine gezien als een stem op jouw website. Andere websites vertellen de zoekmachine op deze manier dat jouw website goede informatie aanbiedt. Dit verbetert jouw autoriteit en positie in bijvoorbeeld Google.


Zoekmachines verwachten van elke website een natuurlijk linkprofiel, is dit profiel niet natuurlijk dan wordt dit afgestraft. Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit follow en no-follow links, en kwalitatieve en minder kwalitatieve links. Het linkprofiel wordt vervolgens beoordeeld door zoekmachines op de relevantie, hoeveelheid en de manier waarop de links verkregen zijn. Dit samen bepaalt de waarde die aan jouw pagina wordt meegegeven door de zoekmachines.

 

Wil je meer weten over linkbuilding en wat RW Online voor jou kan doen op dit gebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.