Content

Wat is Content?

 

Content is de verzamelnaam die we gebruiken voor alle informatie die online met elkaar gedeelt kan worden. Content kan dus bestaan uit zowel tekst, afbeeldingen, video als geluidsfragmenten, of een combinatie daarvan. Een combinatie van verschillende vormen van content noemen we ‘rich content’, en dit is de sleutel tot een succesvolle website.

Het verspreiden van informatie online kan via verschillende online platformen zoals websites, blogs en social media kanalen. Elk van deze disciplines vereist een andere manier van communiceren, maar ze hebben allemaal een ding met elkaar gemeen: goede content begint bij het doel dat de content moet ondersteunen.

Waarom is content zo belangrijk?

 

Content is king is een veel gehoorde uitspraak binnen de online marketing, en een die steeds meer waarde begint te krijgen. Het hebben van goede content is de sleutel tot het voeren van een sterk online beleid. Goede content draagt bij aan de vindbaarheid, verhoogt conversies, wordt gedeeld en maakt jouw website relevanter voor de doelgroep. Genoeg redenen om goede content aan te bieden op jouw website! Maar wat is nou precies goede content? RW Online legt uit:

Goede content
Het ontwikkelen van goede content is niet altijd even eenvoudig. De concurrentie is groot en het binden van de bezoeker door de content die jij levert wordt steeds lastiger. Het creëren van kwalitatief goede content wordt dan ook steeds belangrijker. Goede content is:

1. Zoekwoord specifiek
Zoekwoorden te bepalen? Wat heeft dat met content te maken? Dat heeft dus alles met goede content te maken! Zodra je weet waar jij op gevonden wilt worden, kan er specifieke content ontwikkeld worden voor deze onderwerpen. Zo wordt content relevant voor website en gebruiker, en verbetert de strategische positie van de website.


2. SEO-technisch geschreven
Het ontwikkelen van goede content levert een hogere positie op in Google, mits de content SEO-technisch is geschreven! Dat wil zeggen; juiste zoekwoorden in de tekst, headers in de tekst en juiste meta-data.

 

3. Makkelijk leesbaar
Goede content is actief en makkelijk leesbaar, de tekst motiveert en zorgt dat mensen echt iets hebben aan de tekst die wordt afgeleverd. Goede content heeft dus geen vakjargon en probeert het onderwerp zo makkelijk mogelijk te verwoorden.

 

4. Doelgroep specifiek
Als je content gaat ontwikkelen voor een website is het belangrijk rekening te houden met de doelgroep die jij wilt aanspreken. Elke doelgroep heeft zijn eigen specifieke kenmerken, en daarmee ook zijn eigen specifieke taal en interesses. Zo zit er een groot verschil in content die je aflevert voor middelbare scholieren of marketing specialisten. Bepaal je doelgroep en zorg dat de content die je creëert aansluit bij hun wensen.

 

5. Origineel, vernieuwend en aantrekkelijk
Echt scoren met content doe je door originele, vernieuwende en aantrekkelijke content te schrijven. Content die echt iets weggeeft aan de lezer of gebruiker van de content. Wees dus niet bang om ‘geheimen’ weg te geven! Zo bindt wordt de lezer gebonden aan een website, en vergroot je de kans op conversies.

 

6. Direct toepasbaar
Last but not least, content moet direct toepasbaar zijn. De lezer van de content moet na het lezen direct aan de slag kunnen met wat je hen gegeven hebt. Zodra content toepasbaar is, wordt er antwoord gegeven op de vraag van de doelgroep. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en de verbinding met de website.

Goede content is dus de grondslag voor een succesvolle website. Wil jij weten hoe jouw website succesvol kan worden op het gebied van content? RW Online kan jouw helpen met het ontwikkelen van content, en een contentstrategie voor jouw website.

Copywriting

 

Copywriting, het schrijven van wervende, overtuigende teksten met een commercieel doeleinde. Copywriting is alle content die ontwikkeld wordt voor een website, social media en andere online kanalen. Het zijn teksten die vaak een persuasieve achtergrond hebben. Deze teksten kunnen worden aangevuld met afbeeldingen, video’s of andere media vormen.

RW Online beschikt over verschillende content marketeers, die kunnen helpen bij het ontwikkelen van jouw content. Zo kunnen wij ondersteunen bij het ontwikkelen van webteksten, of het onderhouden van de social media kanalen. Wil je meer weten over copywriting en de mogelijkheden bij RW Online? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek.

Contentkalender

 

Een contentkalender is een kalender die de volledige content strategie van een organisatie bevat. Deze kalender helpt bij het plannen en organiseren van de content van een organisatie. De kalender bevat wat, wanneer, voor wie wordt geplaatst. Daarnaast wordt de vorm van de content en de eindverantwoordelijke gemeld. Zo heeft de gehele organisatie altijd inzichtelijk waar iedereen mee bezig is!

Een contentkalender vergroot het overzicht binnen de organisatie, versterkt samenwerkingen en verbetert het algehele content proces. Het zorgt voor een toename in de kwaliteit en relevantie van de op te leveren content, en zorgt ervoor dat gaten in de planning op tijd gelokaliseerd kunnen worden. Zo heb jij als organisatie een constant contact met de doelgroep, en zijn deadlines op voorhand al helder!

Heb jij een top team, maar missen jullie overzicht? RW Online kan helpen bij het opstellen van een contentkalender voor jouw organisatie. Meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek.